Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Kis kertet minden buszra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A városokzöldterületeitnövelni kell, ez nem is lehet kérdés. Hiszen egyrészt jót tesznek az embereknek, mert az egészségüket javítják, ezzel jót tesznek a társadalombiztosításnak, hiszen kevesebbet kell költeni az egészség helyreállítására. Emellett a zöld területek tisztítják, frissítik a levegőt, amire egy városban hatalmas szükség van, nem utolsó sorban pedig szén-dioxidot és port kötnek meg.

Zöldet, de hova?

Parkok és kertek, ezek kellenek a városoknak. Csakhogy lakni is kell valahol, a boltoknak is kell a hely, az infrastruktúráról már nem is beszélve. Nem igazán marad olyan terület, amit még fel lehet használni. A megoldás több összetevős, melyek közül kettő ismertebb is akad. Az első a zöldtető, melyet sok városban ma már kötelezővé tettek. Na nem a régi, csak az új épületek esetében, de ez is haladás.

kép:newatlas.com

A másik megoldással itthon is találkozhatunk, ez pedig a sínek közti terület zöldítése. Ennek ugyan megvannak a hátrányai, hiszen sokszor láthatjuk a fotókat, ahogyan az autók felszántják ezt a területez, de ez nem szabályos, vagyis csupán meg kell szokni a fű ottlétét. Mindezek azonban még mindig kevesek, lehetne még zöldíteni. De hogyan?

Mozgó kertek

Mivel több szabad terület egyszerűen nincs, így az kertek kénytelenek valaminek a tetején elhelyezkedni. Ezek a házak, ahogyan már írtuk, de van még lehetőség!

Pontosan ezt látta meg MarcGranen, aki a buszokat álmodta újra,PhytoKineticgyeptetős buszok formájában. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a tömegközlekedés robusztusrésztvevői olyan tetőt kapnak, mely nem csak mutatós, hanem a levegőt is tisztítja. Ehhez azonban némi átalakításra van szükség.

kép:youtube.com

A busz tetejét nem földdel borítják be, mert ez nagyon nehéz lenne. Ehhez egy különlegeshidroponikushabot használnak, hét centi vastagon, mely lényegesen könnyebb, mint a föld, így nem terheli a buszokat, nem növeli azok károsanyag kibocsátását. Az öntözésre is gondoltak, mely nyáron semmilyen plusz költséget nem jelent, mivel azt a légkondiból rendszeresen csöpögő vízzel oldották.

És hogy van-e ennek értelme? Spanyolországban,Gironavárosában egy turistabuszon már láthatjuk a kivitelezést, de egyelőre csak itt. Ah azonban egy olyan metropolisban, ahol több ezer busz rója az utakat, mint New-Yorkban, az összes busz ilyen tetőt kapna, az nagyjából 100 ezer négyzetméternyi plusz zöldterületet, mozgó kerteket eredményezne.

lead kép:morethangreen.es