Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Rekordhavazás a Nagy Tavak környékén

null

Az úgynevezett tóparti havazás, mely a Nagy Tavak környékére jellemző most is megmutatta, mire is képes. Bár a szakemberek előre jelezték érkezését, akkora mennyiségben érkezett a havazás, mely nem csak a közlekedést bénította meg.

kép: John Normile - Getty Images

A “Snowvember”, vagyis a 2014 novemberi tóhatással összefüggő havazást mind a mai napig emlegetik a lakosok, hiszen akkor nem kevesebb, mint 152 cm hó lepte be Buffalo egyes részeit. Ez a rekord vált most másodikká.

November 18-án rekordmennyiségű napi hóval, 40,8 cm-re lehetett számolni - ez az adat 2014-ben 19,3 cm volt. A következő napon újabb rekord született, ugyanis 54,6 cm hó hullott. Összességében Nem York állam Orchard Park területe vitte a prémet, itt ugyanis 195,6 cm havat regisztráltak néhány nap leforgása alatt.

kép: AP Photo-Joshua Bessex

Az eseménysor nem csak a közlekedésben okozott fennakadásokat. Erie megye területén, Nem York államban két halálos áldozattal is számolni kellett. Mindkét férfi szívroham miatt vesztette életét, miközben a hatalmas mennyiségű havat igyekeztek eltakarítani a házuk elől.

kép: Libby March -The Buffalo News via AP

lead kép: Libby March -The Buffalo News via AP