Május 29. Szerda, Magdolna

Nicole feldúlta a Bahamákat

null

A Bahamák, egészen pontosan Abaco szigetei bevésték magukat a történelembe és szinte biztos, hogy akik látták, mi is történt itt, az egy életre emlékezni fog rá. 2019-ben a területre érkezett Dorian, az 5-ös kategóriájú hurrikán, mely szinte valamennyi épületet, fát és kiálló tereptárgyat legyalult a szigetek felszínéről.

kép: NEMA

Most, 2022-ben ugyancsak érintette Abaco szigeteit Dorian kishúga, Nicole. Bár tény, hogy a hurrikán a nagy testvérhez képest apró és közel sem képvisel olyan erőt, Nicole a maga egyes kategóriájával is képes volt komoly károkat előidézni.

November 9-én érkezett a szárazföldre a rendszer, melynél nem is annyira a szél, sokkal inkább a csapadék jelentette a gondokat. A Bahamák számos pontján kellett számolni villámáradásokkal, több utat is le kellett zárni, mivel azok járhatatlanná váltak.

kép: NEMA

A szél a tengerparti területeken okozott nagyobb gondot, hiszen néhol a normál szint felett 1,8 méterrel tetőzött a dagály, ez pedig jelentős károkkal járt. Mintegy 170 család volt kénytelen elhagyni az otthonát, de Nicole kegyes volt – a Bahamákról nem érkezett hír halálos áldozatokról.

kép: s.abcnews.com

lead kép: todayonline.com