Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

"Jégbombázás" Dél-Afrikában, baseball labda méretű jéggömbökkel

Világidőjárás
2021. november 18. 08:00
null

Amikor jégeső veri a földet, még abban az esetben, ha csak viszonylag kis darabokkal találkozunk, hatalmas pusztítással nézünk szembe. Amikor nagyobb darabokkal érkezik a jégverés, akkor olyan képet ad, mintha géppuskával soroznánk meg a talajt.

kép: swisherpost.co.za

Most, Dél-Afrika Lydenburg városa, illetve annak környezete kapott a nyakába egy brutális jégesőt, mely méretéből adódóan nem géppuska-sorozatra hasonlított, hanem olyan volt, mintha ólomgolyóbisokkal dobálnák a földet.

Ezt a hatás a krikett, vagy baseball labda méretű jég okozta, mely hatalmas pusztítást vitt végbe. Azon túl, hogy a látványtól az ember kezén glédába állnak a szőrszálak, a jégkomolyanyagi károkat is okozott.

A helyi meteorológiai szakemberek szuperviharnak minősítették a rendszert, mely a jeget is hozta. Számos járműben esett komoly kár, de a hatalmas jégdarabok sok helyen a tetőket is összezúzták.

A jelentős anyagi károk mellett nagy szerencsére személyi sérüléssel nem kellett számolni, ám a város idősebb lakónegyedeiben a rombolás mértéke elképesztő.

kép: Tzaneen Voice

lead kép: Hester van Zijl, Lydenburg

viharkárpusztításJégemberszupervihar