Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Brit-Columbia sorra kapja a durva viharokat - három hét alatt ez a harmadik

null

A kanadai Brit-Columbia egy olyan körhintára keveredett novemberben, melyről nagyon szeretne leszállni, de ez nemigen sikerül. A terület felett egy megállás nélküli, rendezetlen minta, egy viharrendszer van, mely nem akar tovább lépni.

kép: Tyler Hamilton

Ennek megfelelően kevesebb, mint három hét alatt november 9-én a harmadik erőteljes mélypontot is át kellett élnie a terület lakóinak. Ekkor ugyanis egy olyan rendszer kúszott Brit-Columbia fölé, mely megütötte az “időjárási bomba” kategóriát, vagyis 24 óra alatt a légnyomás legalább 24 hPa-t csökkent.

Ez az emberek számára erőteljes szelekben és nagy mennyiségű csapadékban mutatkozott meg, mely a magas területeken hó formájában, alacsonyabban pedig eső képében jelentkezett.

kép: youtube - Xsong

A szél hevessége nem kímélte a növényzetet sem, a kicsavart fák pedig szép számmal szaggatták a felső vezetékeket, mintegy 60 000 ügyfelet megfosztva az áramellátástól. A károk helyreállítása folyamatban van, de a kivitelezés nem egyszerű, ráadásul azidőjárástovábbi kegyetlenkedéseire is lehet számítani.

kép: Melanie Metz

lead kép: Ben Nelms-CBC