Május 21. Kedd, Konstantin

3-szor is ölt a villám a viharban Srí Lankán

Világidőjárás
2021. november 04. 11:00
null

SríLanka sem járt kifejezetten jól az eső tekintetében. A zord időjárás ugyanis itt is tarolt, a helyi meteorológiai intézet mérései szerint egyes területek 152 mm csapadékkal is számolhattak 24 óra leforgása alatt.

kép: pixabay

A nagy mennyiségű csapadék sok helyen okozott komoly gondokat, többek közöttBadullában, ahol a helyi víztározó, aDemodarais túlcsordult, így a települést hozzávetőlegesen 2000 embernek el kellett hagynia.

kép: Sri Lanka Army

Rathnapura, Nuwara Eliya, Kandy, Jaffna, Badulla és Puttalam körzetekben a heves esőzések nyomán villámáradásokat és sajnos jelentős földcsuszamlásokat is jelentettek. Az infrastrukturális károk nagyok, ez pedig a mentési munkálatokat is nehezíti.

Az előzetes felmérések szerint 3 ház összeomlott, további 410 pedig komoly károkat szenvedett. Sajnos sok ingatlan lakhatatlanná is vált, az innen kitelepített családokat szükségszállásokon helyezték el.

kép: Sri Lanka Army

Az időjárás három halálos áldozatot is követelt. Most azonban nem az áradás, és még csak nem is a földcsuszamlás gyilkolt. Mindhárom esetben villámcsapás okozta a tragédiát.

kép: pixabay

lead kép: pixabay

viharesőföldcsuszamlásemberáradáshalálvillámélet