Június 25. Kedd, Bocsárd

Két hét alatt másodszor önti el a víz Mexikó egyik államát, komoly károkat okozva

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Querétaro államban, Mexikóban sem volt túl jó a helyzet az esőzések szempontjából. Szeptember végén egy nagyobb esőzés a San Juan folyó áradását okozta, aminek következtében több, mint 50 családot kellett kitelepíteni a területről.

kép: foodlist.com

Több jármű is elsüllyedt az áradatban és épületeket is megrongált a víz, de halálos áldozatokkal szerencsére nem kellett számolni. Legalábbis akkor...

kép: abcnews.go.com

Október elején ugyanis egy újabb hatalmas esőzés érkezett a terület fölé, így két hét alatt másodszor alakult ki erős áradásQuerétaro-ban, mely a fővárost, Santiago deQuerétaro-t is érintette.

Most azonban nem csak a San Juan, hanem aQuerétarofolyó is kilépett medréből, ráadásul az áradás a folyókon álló gátak épségét is veszélyeztette, így a helyi hatóságok megnyitották azokat, vagyis az áradás csak rosszabb lett.

Most a sors sem volt olyan kegyes a területhez, mint előtte. Az előzetes jelentések alapján 4 ember biztosan életét vesztette az áradásban, ám két másik halálesetet egyelőre hivatalosan még nem erősítettek meg. A helyi média szerint 3500 ház sérült meg kisebb – nagyobb mértékben és közel 2500 embert kellett kitelepíteni a területről.

kép: Municipal de San Juan del Río

lead kép: Municipal de San Juan del Río