Május 23. Csütörtök, Dezső

Ausztráliában is tornádó tombolt, sérültjei is vannak

null

Szeptember 30-án Ausztrália is kénytelen volt szembenézni egy tornádó őrjöngő erejével, amelyben ráadásul emberek is megsérültek.

kép: Michelle - twitter

A helyszín ezúttal Új-Dél-Wales, egészen pontosanBathurstészaknyugati része. A település szerencsére nem kifejezetten sűrűn lakott, azaz nem egy többemeletes házakkal zsúfolt városban ért földet a tornádó, ennek ellenére a károk, melyeket okozottjelentősek.

kép: 7NEWS Sydney

Az előzetes jelentések alapján egy 25-30 km-es sávon rombolt a szörnyeteg, egy házat teljesen a földdel téve egyenlővé. De a többi épület sem járt jobban, mely az örvény útjába került, hiszen nem csak a tetőket tépte le a szél, hanem a falakat is sok helyen bedöntötte.

Az anyagi károk mellett sajnos a tornádó legalább három sérültet is hagyott maga mögött. Bár a mentők a riasztástól számított 15 percen belül a helyszínre értek, munkájukat a jelentős mennyiségű törmelék erősen nehezítette.

kép: Mollie Gorman

A letarolt házak és a sérültek mellett a növényzetben esett kár is jelentős. Egy helyi lakos becslése szerint csak a birtoka körül 300 fát csavart ki a tornádó a földből.

kép: Bureau of Meteorology, Australia

lead kép: Bureau of Meteorology, Australia