2023. június 3. szombat
Klotild

Két tornádó is lecsapott Kína egy 6,5 milliós városának közepére

2021. október 6., 11:00
Két tornádó is lecsapott Kína egy 6,5 milliós városának közepére

Egy zabolátlan szupercella okozott komoly gondokat és jelentős anyagi károkat Kínában, Yantai város környékén. A 6,5 milliós lakosú település ráadásul két, kifejezetten rossz ajándékot is kapott a vihartól. 

kép: youtube

A belvárosban, vagyis a sűrűn lakott részen idézett meg két tornádót is a szupercella. A kavargó szörnyek autókat dobáltak és téglafalakat is romboltak. Hogy személyi sérülés vagy tragédia történt-e, azt egyelőre nem lehet tudni. 

Eric Wang

A károkozás alapján a város szerencsésnek mondhatja magát. Na nem azért, mert tornádókat kapott a nyakába, hanem azért, mert azok valószínűleg “csak” az EF1-es tartományba léptek be. 

 

 

 

A szupercella azonban nem csak Yantai városában okozott rombolást. A környező települések is kaptak a nyakukba szelet és csapadékot is, és ahogyan az lenni szokott, a szupercella jeget is hozott magával. 

kép: Eric Wang

A jég mérete az, ami döbbenetes, hiszen egyes területeken a golflabda nagyságát is meghaladó darabokkal kellett számolni. Ezek a jégdarabok pedig már kifejezetten komoly rombolásra képesek. 

kép: Eric Wang

lead kép: Tornado Talk

Ezek is érdekelhetnek