Május 22. Szerda, Júlia, Rita

12 óra alatt 740 mm csapadék Olaszországban

null

Olaszországban,Savonatartományban október elején egy viharrendszer igen heves esőzéseket hozott. Ráadásul a csapadékot hozó fellegek be is ragadtak a területre, ezzel pedig számos rekordot sikerült megdönteni az eső tekintetében.

kép: hcabarbieri.it

Ahogyan azt már mi is írtuk, megdől ahat órásolasz csapadékrekord. Ezt mostantólLiguiratartomány mondhatja magáénak, hiszen hivatalosan 472 mm esővel lehetett számolni ebben az igencsak rövid időszakban.

kép: LocalTeam

CairoMontenotteaz a város, mely most bezsebelt két rekordot, és nagy valószínűséggel mindegyikről örömmel lemondott volna. Ide tartozik ugyanis a 6 órás rekord is, de az egy óra alatt lezúduló eső mennyiségi “versenyében” is előkelő helyen szerepel a maga 145,2 mm-vel.

Ezt a rekordot azonbanVicomorassoelhalászta a város elől. Itt ugyanis egyetlen óra leforgása alatt 181 mm csapadék zúdult le, ami új országos rekordnak számít.

kép: Darpress - Slpashnews

Persze Cairo Montenotte sem marad le a helyezések tekintetében, hiszen bár az egy órás rekord nem ide köthető, a hat órás igen, és a 12 órás csapadékmennyiségi rekordot is megdöntötte a város. Ez idő alatt ugyanis 740,6 mm csapadék zúdult le, ami európai rekord is egyben – a terület éves (!) csapadékmennyisége 1270 mm. Csodával határos módon áldozatokat nem szedett a kiugró mennyiségű csapadék.

kép: Darpress - Slpashnews

lead kép: Darpress - Slpashnews