2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona

Hatalmas esőzés okozott tomboló áradást Olaszországban

2021. október 6., 08:00
Hatalmas esőzés okozott tomboló áradást Olaszországban

Az a hidegfront, mely hozzánk is meghozta a hűvös őszi időt és a csapadékot, Európa más területeit is meglepte “némi” esővel. Franciaország, Svájc és Olaszország is kapott a nyakába a heves esőzésekből. 

kép: italy24news.com

A franciaországi Villefort területén 24 óra alatt 475 mm csapadék zúdult le, mely már természetesen komoly fennakadásokat váltott ki, de még mindig nem akkorát, mint amit Olaszországban okozott az eső. 

Cairo Montenotte településen mindössze 6 óra alatt érte el az esőzés mértéke a fent említett mennyiséget, sőt, meg is haladta azt, hiszen 496 mm-t regisztráltak a szakemberek. De a sornak itt még messze nincsen vége, hiszen Rossiglione területén a csapadék a 700 mm-t is meghaladta. 

 

 

Az ekkora mennyiségű eső pedig olyan fennakadásokat és rombolást képes okozni, mely megdöbbentő. A száguldó, kiöntő folyók mellett az áradás az autópályákat is érintette, több házat és járművet is megrongált. 

kép: ansa.it

Egy utasokkal teli buszt is elsodort a víz, a sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy végül nem rántotta be az áradó folyóba a járművet a sodrás. A hatóságok több utat is kénytelenek voltak biztonsági okokból lezárni, köztük a Tecci utat is, mivel az itteni hidat a víz lerombolta. 

lead kép: TgrLiguria

Ezek is érdekelhetnek