Április 16. Kedd, Csongor

Tornádó pusztított Olaszországban

Világidőjárás
2021. szeptember 14. 14:00
null

Pantelleriaszigete Szicíliától délre fekszik. Csendes, csodaszép kis sziget, melynek part menti sávján autózva az ember azon gondolkozik, milyen fantasztikus lehet itt lakni, és minden nap a tenger látványára ébredni.

kép: Italian Civil Protection Agency-Handout via REUTERS

Azonban a víz közelsége veszélyeket is rejt magában. Ez most egy erősteljes tornádó formájában mutatkozott meg, mely hirtelen és könyörtelenül csapott le éppen a part menti sávra. A víz felől érkező szörnyeteg komoly pusztítást végzett.

A házak tetejét letépte, és több autót is felborított, valamint egy járművet magasabbra is felemelt a szél, amit egy épülethez vágott így abban komolyabb károk is keletkeztek.

Sajnos az eseménynek két halálos áldozata már biztosan van. 10 járművet dobált szét a tornádó, ebből kettőben vesztették életüket. Egyikük egy idős úr, a másik pedig egy szabadnapos tűzoltó volt.

Az eltűntek száma egyelőre magas, de a hatóságok nagy erőkkel keresik az embereket. Sajnos elképzelhető, hogy a halottak száma emelkedni fog, illetve egyelőre azt sem lehet tudni, hogy pontosan mekkora anyagi károkat okozott a kavargó szélszörny.

kép: Vigili del Fuoco

lead kép: Vigili del Fuoco

Olaszországtornádóemberhaláléletszél