Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Tornádó pusztított Olaszországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pantelleriaszigete Szicíliától délre fekszik. Csendes, csodaszép kis sziget, melynek part menti sávján autózva az ember azon gondolkozik, milyen fantasztikus lehet itt lakni, és minden nap a tenger látványára ébredni.

kép: Italian Civil Protection Agency-Handout via REUTERS

Azonban a víz közelsége veszélyeket is rejt magában. Ez most egy erősteljes tornádó formájában mutatkozott meg, mely hirtelen és könyörtelenül csapott le éppen a part menti sávra. A víz felől érkező szörnyeteg komoly pusztítást végzett.

A házak tetejét letépte, és több autót is felborított, valamint egy járművet magasabbra is felemelt a szél, amit egy épülethez vágott így abban komolyabb károk is keletkeztek.

Sajnos az eseménynek két halálos áldozata már biztosan van. 10 járművet dobált szét a tornádó, ebből kettőben vesztették életüket. Egyikük egy idős úr, a másik pedig egy szabadnapos tűzoltó volt.

Az eltűntek száma egyelőre magas, de a hatóságok nagy erőkkel keresik az embereket. Sajnos elképzelhető, hogy a halottak száma emelkedni fog, illetve egyelőre azt sem lehet tudni, hogy pontosan mekkora anyagi károkat okozott a kavargó szélszörny.

kép: Vigili del Fuoco

lead kép: Vigili del Fuoco