2022. október 4. kedd
Ferenc

Újabb áradás és egy tornádó Németországban

2021. augusztus 20., 11:00
Újabb áradás és egy tornádó Németországban

Alig több, mint egy hónapnyi időt kapott a természettől Németország és Ausztria arra, hogy fellélegezzenek és megemésszék azt a durva áradást, mely fél Európát feldúlta, most pedig már érkezik is a következő. 

kép: N3rOn

Legalább 4 sérülttel kellett számolni Ausztriában Pinzgau és Pongau régiókban a heves esőzések következtében kialakult áradások nyomán. A villámáradások nevükhöz híven igen gyorsan érkeztek, és persze a sárlavinákat is megindították, amiknek köszönhetően többen is a járműveikben ragadtak az utakon. 

kép: N3rOn

Buszokat is mentenie kellett a helyi hatóságoknak, de az áradás egy kisvonatot is lesodort a sínekről, és félig eltemette a törmelék között. Itt azonban szerencsére senki nem sérült meg. 

 

 

 

Németországban már egy halálos áldozata biztosan van a hirtelen áradásoknak, és sajnos több személyt is keresnek a hatóságok. Mindannyian a Pokol-völgye elnevezésű túrázóhelyen voltak egy fa hídon, amikor azt elsodorta az áradás. 

kép: Karin Wunsam

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor az alsó -szászországi Grossheide településen 50 ingatlant rongált meg egy erőteljes tornádó. Az eseménynek szerencsére nincsenek sérültjei, de a helyi tűzoltóság vezetője példátlannak minősítette a vihar erejét a területen. 

kép: dpa-Mohssen Assanimoghaddam

lead kép: news.in-24.com

Ezek is érdekelhetnek