Április 19. Péntek, Emma

Több, mint 2500 házat tartolt le a vihar Indonéziában

Világidőjárás
2021. szeptember 20. 11:00
null

A heves és igen nagy mennyiségű csapadék lezúdulása világszerte egyre több helyen okoz gondokat. Most Indonézia került nehéz helyzetbe, mivel szeptember 13-14-én a heves esőzések hatalmas pusztításba kezdtek.

A csapadék nyomán több folyó is megáradt Nyugat -Jáva, Pápua, Kelet -Kalimantan,BantenadRiautartományokban, vagyis az eső okozta villámáradások mellé a folyókkal érkező árhullámokkal is számolni kellett.

Persze az eső itt többnyire nem áll meg. Mivel a nagy mennyiségű csapadékot a föld sem képes magába zárni, így annak felső rétege sokszor elfolyósodik, és megindul, vagyis földcsuszamlás alakul ki. Ez most sem volt másképpen, jelentős sárlavinák nehezítették a helyzetet.

A jelentések alapján eddig 2570 házat semmisített, vagy rongált meg jelentősen a vihar és a vele érkező más természeti katasztrófák. Szerencsére azonbanhalálos áldozatokrólvagy sérültekről nem szólnak a híradások.

A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, kitelepítésekkel, de sok helyen nincs egyszerű dolga a szakembereknek. A víz és a sárlavinák ugyanis több utat is járhatatlanná tettek, így nehezítve, vagy akár ellehetetlenítve a mentést.

képek és lead kép: BNPB Indonesia

viharházembervároséletrombolás