2022. december 9. péntek
Natália

Az Olaf hurrikán Mexikóba érkezett

2021. szeptember 16., 14:00
Az Olaf hurrikán Mexikóba érkezett

Olaf számunkra a kedves Disney meséből ismerős. A szerethető kis hóember azonban köszönőviszonyban sincsen azzal az Olaffal, akivel most kell megismerkednie Mexikónak. 

kép: paudal.com

Ez ugyanis egy hurrikán, mely nem várt túl sokat azzal, hogy elődjét kövesse, és már szeptember 11-én partot ért Mexikó területén. Olaf azonban szerencsére nem rendelkezik olyan energiákkal, mint a nagy testvér, Ida. 

kép: news.yahoo.com

A mostani rendszer “csak” kettes kategóriájú hurrikán, ennek megfelelően pedig az általa okozott károk is mérsékeltebbek - bár ez a reláció egyáltalán nincsen kőbe vésve, hiszen sokszor egy trópusi depresszió is elképesztő rombolást képes véghez vinni. 

kép: Cortesia - americanpost.news

Olaf azonban viszonylag csendes, sem sérültjei sem halálos áldozatai egyelőre nincsenek. Az áramellátást azonban rendesen megtépázta a vihar, hiszen szelei a fákat és a villanyoszlopokat is igyekeztek kicsavarni a földből. 

 

 

A vezetékek szakadása miatt mintegy 200 000 ügyfél számára szűnt meg az áramszolgáltatás Los Cabos és La Paz között, valamint San José del Cabo és a Cabo San Lucas között az utakon áradásokat jelentettek, illetve a kidőlt fák miatt is több szakaszt le kellett zárni. 

kép: Dominique Torres Williams-via REUTERS

Mivel Olaf már landolt, és nem is tér vissza a víz fölé, így mostantól gyorsan fog gyengülni, szelei elcsendesednek ám a szállított csapadék mennyiségére ez a gyengülés nemigen lesz hatással. 

kép: NOAA-GOES-East, RAMMB-CIRA, TW

lead kép: riviera-maya-news.com

 

Ezek is érdekelhetnek