Június 16. Vasárnap, Jusztin

Özönvíz-szerű esőzés Spanyolországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Dél Spanyolországban, Andalúziában megint komoly gondokat okozott a hirtelen lezúduló és igen nagy mennyiségű eső. Ezúttal Huelva tartomány egyes részeit érintette az áradásokat is kiváltó csapadékmennyiség.

kép: Guardia Civil

Ez a tartomány több településén is gondokat okozott, hiszen sok helyen a 100 mm-es mennyiséget is meghaladta a csapadék egy 12 órás időszakban. Azonban voltak olyan városok, melyek ennél lényegesen rosszabbul jártak.

kép: italy24news.com

Cartayavárosa például 24 óra alatt 118 mm csapadékot rögzített, de tulajdonképpen 22 óra ebből szinte csendes esőnek mondható. Legalábbis ahhoz a másfél órához viszonyítva biztosan, amikor összesen 112,4 mm csapadék ömlött le az égből.

Ez a mennyiség természetesen dühöngő áradást eredményezett, melyet csak rontott, hogy a város feletti hegyekből is iszonyatos erővel zúdult le a víz. A villámáradás autókat sodort magával, és a házakban is komoly károk keletkeztek.

kép: Emergencias 112 Andalucia

Vízbetörésekkel küszködtek a szakemberek több iskolában, óvodában és közintézményben is, és persze a magánházakban is jelentős károkat okozott a víz. Mindezek ellenére szerencsésnek mondhatják magukat a helyiek, mivel sem sérültekről, sem halálos áldozatokról nem szóltak a jelentések.

kép: AP

lead kép: Emergencias 112 Andalucia