2022. augusztus 8. hétfő
László

Halálos áradás Alabama területén

2021. szeptember 26., 11:00
Halálos áradás Alabama területén

Alabama is heves esőzésekkel küszködik. Az USA államában szeptember 18 - án érkezett el az a pont, amikor a víz már az utakon is keresztülhömpölygött, ezzel pedig jelentős közlekedési fennakadásokat okozott Tuscaloosa területén. 

kép: wsfa.com

Persze a víz nem csak az utakon folyt keresztül. A helyi hatóságok jelentései alapján nem kímélte az Alabamai Egyetem kampuszát sem, a városban és több parkban is komoly károkat okozott. 

kép: wilyo8

Az utakon hömpölygő víz az ijedt emberekkel összekeverve bizony nem szül sok jót. Ebben az esetben is ez történt, azok az autósok, akiknek járműveikbe beömlött a víz, az autók tetején kerestek menedéket, és ott várták a mentőalakulatokat. 

 

  

A csapatoknak pedig nem volt könnyű dolguk, mivel mindössze 6 óra leforgása alatt több, mint 100 eseményhez riasztották őket. Szerencsére többnyire gyorsan meg lehetett oldani a veszélyes helyzeteket. Akadt azonban olyan is, melynél ez nem így történt. 

kép: Tuscaloosa Police Department

Egy járművet a víz magával sodort egy csatornába, és az egy híd alatt rekedt meg. A mentőegységek az autót kiemelték, de a sofőr nem volt benne. A férfi holttestét egy nappal később, szeptember 19-én találták csak meg. 

kép: whnt.com

lead kép: Tuscaloosa Fire and rescue

 

Ezek is érdekelhetnek