Június 24. Hétfő, Iván

Nicholas a következő a hurrikánok sorában, és Texasban landolt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Larry hurrikán nem okozott túlságosan nagy galibát az USA területén, annál jobban megkeserítette az életet a hurrikán szétesése utáni maradványok csapadéktartalma. Larry utánMindyérkezett, de sem ereje, sem mozgása nem indokolta, hogy különösebben foglalkozzunk vele.

kép: cnn

Most Nicholas következik a sorban, aki nem is váratott magára sokat, és szeptember 14-én elérte a hurrikán kategóriát. Szerencsére azonban még ezen a napon partot is ért Texas területén, és bár így “csak” 1-es kategóriájú hurrikánként kezdett rombolásba, már ez is éppen elég volt.

Ida pár héttel ezelőtt már igencsak komoly rombolást végzettLouisianaterületén, de Nicholas sem hagyja ki az államot a látogatásai közül. Bár pusztítása meg sem közelíti majd a nagy testvér erejét, súlyos áradásokat várnak az érintett területeken.

Landolásakor a hurrikán 120 km/h-ás szelekkel tombolt, a domborzatnak hála azonban ez gyorsan csökkenni kezdett. A szállított csapadékot azonban ez nem érinti, és hiába csendesedik trópusi viharrá a rendszer, a területet rendesen megöntözi majd.

kép: watchers.news

Ugyancsak komoly károkozásokat várnak a viharhullámoktól, melyekNicholastkísérik, ahogyan a vihardagály is rendszerint több gondot okoz a part menti területeken, mint szeretnék.

kép: watchers.news

lead kép: NOAA-GOES-East, RAMMB-CIRA, TW