Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Ida komoly áradásokat és halált is hozott Louisiana államba

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ida jött, látott és rombolt, méghozzá nem is kis mértékben. Azonban a hurrikán legalább arra is rámutatott, hogy volt értelme az árvízvédelmi intézkedéseknekLouisianaállamban, melyeketKatrinaután vezettek be.

kép: NOLA Ready

Ida a maga 230 km/h-ás szeleivel az USA történetének ötödik legerősebb hurrikánja volt. A múltidő azonban nem annak szól, hogy IDA már nem rombol, hanem annak, hogy a szárazföld felett szerencsére gyorsan veszít erejéből.

kép: Bristol Virginia Fire - Foodlist twitter

A heves szél mellett a nagy mennyiségű csapadék okozhat hatalmas problémákat, hiszen néhol a 400 mm-t is megközelítette a lezúduló eső mennyisége. A vízvédelmi rendszerek azonban megóvták aKatrinaáltal már egyszer megrongált területeket, vagyis nagyon jól vizsgáztak a védelmi intézkedések. Ahol azonban ezek nem voltak, ott áll a víz.

A vízzel együtt sajnos a fertőzés veszélye is emelkedik, és egy olyan régió esetében, mint Louisiana sajnos a vízzel együtt olyan lények is érkeznek, melyekkel senki nem szeretne találkozni. Sajnos ez nem minden esetben sikerül, egy férfi ugyanis eltűnt, miután az utcákon hömpölygő csípőig érő vízben egy aligátor megtámadta.

kép: Bristol Virginia Fire - Foodlist twitter

Ida számlájára közvetlenül egyelőre két halálos áldozatot írnak. Egy emberre egy fa omlott rá a viharban, egy másikat pedig autójával együtt elsodort az áradat, amikor megpróbált keresztül hajtani egy vízátfolyáson.

kép: Bristol Virginia Fire - Foodlist twitter

lead kép: Bristol Virginia Fire - Foodlist twitter