Június 13. Csütörtök, Anett

Rekordmennyiségű eső durva áradással Tennessee-ben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Miközben az USA egyes részei olyan szélsőséges szárazsággal küszködnek, hogy területük jelentős része lángokban áll, addig máshol rekordmennyiségű csapadékkal és áradásokkal kell számolni.

Mit nem adna Kalifornia egy olyan kiadós esőzésért, ami most Tennessee államban történt. Amezőgazdaságilagis jelentős államban ugyanis rövid idő alatt 432,3 mm csapadék zúdult le, és ezzel megdöntötte az államban valaha mért 24 órás rekordot. Eközben Kalifornia jelentős vízkorlátozásokat volt kénytelen bevezetni.

Az állam középső részén ideálisak voltak a körülmények arra, hogy beragadjanak ide a viharok, vagyis szinte megálltak, haladásuk rendkívül lelassult, miközben a nedvességtől igyekeztek megszabadulni. Ez pedig kiterjedt áradásokkal járt Közép- Tennessee több városában is.

A pusztítás jelentős. Az áradat sok mobilházat és más ingatlant is elsodort, autókat rongált meg és hidakat tett tönkre. A hordalék emellett több utat is elzárt, így a mentési munkálatok sem voltak egyszerűek a területen.


Bár a mentőalakulatok igyekeztek, eddig 22 halálos áldozattal lehet számolni, illetve nagyon sok ember eltűnt. A viharok a magasfeszültségű vezetékeket is megtépázták, valamint a mobiltornyokat sem kímélték, mindez pedig tovább nehezíti az alakulatok munkáját.

képek: Hardin County Fire Department

lead kép: Iowa State University