Június 24. Hétfő, Iván

Észak-Koreában pusztul az állatállomány is a kánikula hatására

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Észak-Korea területéről nem sok információ jut ki. Ennek az elzártság a fő oka, de a vezetés arra is kínosan ügyel, hogy ha lehet, akkor a kiszivárgó infók között még véletlenül se legyen kompromittáló, vagy olyan, mely az ország gyengeségét mutatná.

kép: DPRK Today’s Pinterest Feed

Persze szinte mindenki tisztában van azzal, hogy az élet ebben az országban nagyon nehéz, hiszen agresszív viselkedésének hála kereskedelmi partnereinek száma erősen korlátozott. Mivel azonban atomhatalomról van szó, nagyon “szórakozni” sem lehet velük.

kép: aspca.org

A klímakatasztrófát azonban nem érdeklik a határok, a gazdasági paktumok, vagy a politikai beállítottság, így Észak-Korea sem kerülheti el a hatásait. Ráadásul a következmények esetükben erősebben is jelentkeznek, hiszen az ország tartalékait tekintve messze nincsen felkészülve azokra a csapásokra, melyek mostanában érik.

Déli szomszédjuk már most igyekszik rizs-szállítmányokkal segíteni az észak-koreai embereket, de ennél többre lesz szükség. A növények pusztulása mellett ugyanis az országban az állatállomány is erősen megcsappant.

kép: wenatcheeworld.com

Július végén az országban pusztító kánikula tombolt, mely a haszonállatokra is hatást gyakorolt. Nagyjából 90 000 csirke, 7000 sertés 2500 kacsa és 100 marha pusztult bele a melegbe, és ezek csakDél -Pjonggantartomány számai, a pusztulási hullám viszont több tartományt is érintett. Jelenleg a sertéshús ára jelentősen csökkent, ami azt valószínűsíti, hogy a hőségben elhullott állatok húsát értékesítik.

kép: Kim Kwang Hyon-AP

lead kép: Jung Yeon-JE - AFP - Getty Images