Július 22. Hétfő, Marica, Veréna

Dixie hihetetlen pusztítást és lángtengert ad Kaliforniának

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szinte naponta lehet olvasni a Görögországban és a Törökországban pusztító tűzvészekről. Ugyancsak ismert tény, hogy Yakutföldön is elképesztő méreteket öltöttek a pusztító lángok, de ég Finnország is, és persze nem szabad megfeledkezni Kaliforniáról sem.

kép: denverpost.com

Mostanában inkább a vízhiány kapcsán kerül elő az állam, holott továbbra is tűzszezon van, és a szélsőségesen aszályos időjárásnak köszönhetően a tűzvészek kialakulásának lehetősége is toronymagasra ugrott. Nem is lehet csodálkozni azon, hogy a területen jelenleg Dixie gondoskodik a hátborzongató részletekről.

A kedves női névvel illetett futótűz július 14-én kelt életre, és azóta is szakadatlanul rombol, és felfal bármit, ami az útjába kerül. Augusztus 4-én hivatalosan is a nyolcadik legnagyobb tűzvésszé lépett elő, mely valaha is pusztított Kalifornia területén.

Dixie mostanra több, mint 112 500 hektárt porlasztott el, mely nagyjából két budapestnyi területet jelent. Jelen állás szerint ez Kalifornia idei legnagyobb tüze, és megállítására egyelőre nem sok esély mutatkozik.

kép: Josh Edelson-AFP via Getty Images

Dixieeddig 67 épületet falt fel, köztük a történelmileg jelentősGreenvilleváros óvárosi részét is. A helyi szakemberek elmondták, hogy a városi tűzvész részben azért történhetett meg, mert sokan egyszerűen figyelmen kívül hagyják az evakuálási parancsot. Ilyenkor pedig a tűzoltóknak elsősorban az embereket kell menteni, így nem marad idejük arra, hogy idejében eltérítsék a lángokat.

kép: getty

lead kép: ktla.com