Május 25. Szombat, Orbán

Arizónában nem jó az utcán parkolni - elviszi az autót a víz...

null

Az USA területén is jelen van az a kettősség, mely hazánkra is olyan jellemző mostanában, de sok más régió is hasonló helyzettel küszködik. Ez pedig nem más, mint hogy egyes részek fulladoznak az eső mennyisége miatt, míg mások egyetlen cseppet sem nagyon látnak a viharok áldásos tevékenysége nyomán.

kép: Rocky Ridge Fire Department

Arizóna állam számára az aszályból jutott ki bőséggel, olyannyira, hogy az már a mezőgazdaságot és a gazdák öntözési lehetőségeit is komolyan érintette. Amikor tehát elkezdett esni az eső, akkor a szakemberek fellélegezhettek, hiszen a víztározók is utánpótláshoz juthatnak.

kép: reuters

Nem is kevéshez, és mindezt igen rövid idő alatt. Ez ugyan összességében hasznos, hiszen a víz nélkül az állam gazdasága is halálra lenne ítélve, ugyanakkor ekkora mennyiséggel már nemigen tudnak mit kezdeni az emberek, a vízelvezetők és tulajdonképpen a talaj sem.

kép: FLAGSTAFF CITY GOVERNMENT

Az államban ugyanis a helyi szakemberek szerint is monszun-szerű esőzések vannak, melynek következtében a víz úgy hömpölyög az utakon, hogy magával ragadja az autókat is, komoly károkat és közlekedési fennakadásokat is okozva.

A helyivezetés igyekszik jó tanácsokkal ellátni az embereket, de ezek közt olyanok is akadnak, melyeket igen nehéz betartani,hiszen,ha valaki az utcán parkol, akkor megvan a veszélye annak, hogy rövid idő múlva az autójának csak hűlt helyét találja, mert azt elvitte a víz.

A helyzet a közlekedés szempontjából sem rózsás, hiszen sokszor alakulnak ki olyan szituációk, mikor a tűzoltóság és a katasztrófavédelmi szakemberek az autókból, pontosabban többnyire azoktetejérőlkénytelenek menteni az embereket, akik a víz fogságába kerültek.

kép: bostonglobe.com

lead kép: cnn