Június 19. Szerda, Gyárfás

Indonéziában idén 8 katasztrófa történt naponta!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Indonézia az európai lakosság zöme számára a földi paradicsom. Pálmafák, egzotikus virágok, hosszan elnyúló homokos tengerpartok és hűs habok. Hát kell ennél több? Mondjuk egy kis esernyővel díszített koktél a napozóágyon heverészve. Pedig Indonézia inkább csak a képeslapokon ilyen. Nyüzsgő nagyvárosokkal és hangulatos falvakkal teletűzdelt ország, melyben több, mint 270 millió ember lakik.

kép: Antara Foto

Ebben az évben - és még tulajdonképpen csak a felénél járunk - Indonéziában már több, mint 5 millió embert érintett valamilyen természeti katasztrófa. Ha Önnek is feltűnt, hogy elég sokszor lehet találkozni az ország nevével a természeti csapások kapcsán, akkor nem téved. Eddig összesen 1432 természeti katasztrófa történt az ország területén, ami azt jelenti, hogy átlagosan több, mint 8 csapás érte naponta.

kép: ANTARA FOTO- Akbar Tado-hp.

A csapások között áradások, földcsuszamlások, földrengések és tűzesetek is akadtak szép számmal. A károk sem voltak aprók, 135 187 otthont, 2920 közintézményt, 1 367 oktatási intézményt, 1 207 istentiszteleti helyet, 346 egészségügyi intézményt, 492 irodaházat és 282 hidat rongáltak meg az időjárási és természeti katasztrófák.

Ebben a fél évben az ország 493 ember halálával kellett szembesüljön, és 69 személyt mind a mai napig keresnek. A sérültek száma meghaladta a 12 000-et. A legtöbben a január 15-én bekövetkezett 6.2-eserejűföldrengésben vesztették életüket. Ekkor 100 ember halt meg, mivel a rengés több lakónegyedet is romba döntött.

kép: sea.mashable.com

A Földi paradicsom a képeslapokon csak egy kép, a szélsőségessé váló időjárás azonban az itteniek számára lassan a földi pokollá teszi Indonéziát, hiszen egymást érik a katasztrófák, és egyre több halálos áldozatot is szednek.

kép: TEMPO.CO

lead kép: cnn