Június 24. Hétfő, Iván

Elsodort egy autópályát a földcsuszamlás Törökországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A szélsőségessé váló időjárás sajnos olyan heves esőzéseket is generál, melyekkel már nem igen vagyunk képesek felvenni a versenyt. Az eddig elkészített alkotásaink legalábbis biztosan nem, ahogyan arra most a törökországi tranzitútvonal összeomlása is rámutatott.

A heves és kiadós esőzések bár jellemzően nem tartanak olyan nagyon sokáig, de arra biztosanelengendőek, hogy kárt tegyenek olyan építményekben, melyeket nem ilyen helyzetekre terveztek. ADüzce-t a Fekete-tengerrel összekötő autópálya is ilyen, és egy kifejezetten nagy földcsuszamlásnak köszönhetően most járhatatlan.

Az autópálya támfala megrogyott és leomlott az esőzéskövetkeztében. A helyreállítást is megkezdték, de elkerülő utat is építenek rohamtempóban, mivel egy kifejezetten fontos tranzit és turistaútvonalról van szó.

A földcsuszamlásban szerencsére senki nem sérült meg, egyesvéleményekszerint azonban az esemény kialakulásában nem csak a természet játszott közre, hanem a hanyag építés, esetleg az elmulasztott szakszerű karbantartás.

képek és lead kép: haberik.com