2022. június 26. vasárnap
János, Pál

Egy komplett falut sodort el egy földcsuszamlás

2021. február 19., 14:00
Egy komplett falut sodort el egy földcsuszamlás

A földcsuszamlásokkal is kénytelenek leszünk megbarátkozni a klímakatasztrófa kapcsán. Na nem mintha eddig ne lettek volna ilyenek, pusztán arról van szó, hogy a szélsőséges esőzések miatt a földcsuszamlások mértéke, gyakorisága és kiterjedése is megugrik, ráadásul olyan területeken is jelentkezik majd, ahol eddig nem. 

kép: Cómplice FM

Equador területén, Chunchi várostól nem messze találhatunk egy kis települést. Pontosabban találhattunk eddig, mert egy gigászi földcsuszamlás az egész települést eltörölte a Földről. A szakemberek szerint is rendkívüli mértékű csúszásnak sajnos ebben az esetben is a talaj nedvessége volt az oka. 

 

A katasztrófában szerencsére mindössze 2 ember sérült meg, halálos áldozatok nincsenek, mivel a falu kitelepítése még idejében megtörtént. 250 embernek kellett fedelet biztosítani, ráadásul mindent hosszabb távon, hiszen egyszerűen már nincsen hova hazamenniük.  

A csúszás nem csak a falut, hanem két hidat is elvitt, illetve főútvonalat is járhatatlanná tett. A romeltakarítást megkezdték, de a falu végérvényesen megszűnt létezni. 

kép: Cómplice FM

lead kép: ECU 911 Riobamba

Ezek is érdekelhetnek