Június 13. Csütörtök, Anett

Döbbenetes videón, ahogy 40 méteres szakaszon megindul a sziklafal az Egyesült Királyságban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az Egyesült Királyság egyes területein elképesztő látványvilággal rendelkező telkekhez lehet hozzájutni. A házak egy meredek sziklafal tetején állnak, alattuk pedig csak a föveny és a tenger hullámzó habjai vannak.

Persze szépséghibája ezeknek a területeknek is van. Ez pedig az instabilitás, hiszen az ilyen területeken nem ritkák a kisebb – nagyobb földcsuszamlások - ahogyan az nemrégiben aJurassik-parton is történt.

AmandaStubbsegyike azoknak a szerencséseknek, akiknek itt, azazNefin-öbölnél van nyaralójuk. A hölgy pedig éppen a partotvideózta, amikor egy apróbb földcsuszamlásra lett figyelmes. A leomló törmelék ugyan látványos volt, de igazán senkit nem lepett meg, hiszen ilyesmi gyakran megesik.

(2:19 - től látható a földcsuszamlás)

Most azonban a kisebbet egy nagyobb csúszás követte, ahol mintegy 40 méteres szakaszon indult meg a talaj, és a felette lévő ingatlan telkének a felét is magával vitte. Avideózónő pedig láthatóan futásnak ered, hogy a csúszó törmelék ne temesse maga alá. Az esetnek szerencsére nem voltsérültje,vagy halálos áldozata.

képek és lead kép: Christian Pilling