Július 18. Csütörtök, Frigyes

Brutális károkat okozott a termelésben a texasi fagy

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

AzUSA területét érintő rendkívüli hidegek rengeteg rekordot döntöttek meg, és a déli államokat is erősen érintették. Texas is köztük volt, ahol a hideg és a hó komoly rombolással járt együtt.

kép: Joe Raedle-Getty Images

Az állatkertben több főemlős is halálra fagyott, az utakon a havazás és a jég tömeg-baleseteket okozott, a viharban összesen 4.3 millió háztartás volt kénytelen nélkülözni az áramellátást.

kép: Hat and Heart Farm

A nagy tél végi hideg-betörésben összesen 30 ember vesztette életét az USA területén, de a veszteségeknek még nincsen vége. Texas szempontjából legalábbis biztosan nem, hiszen a hidegnek hosszabb távú hatásai is vannak.

Jelen esetben a mezőgazdasági termelésre. A citrusfélék kifejezettennehezen viselték a rendkívüli fagyokat, de az állattartás és a kertészeti növények is megsínylették a hideget. Itt sem volt ugyanis lehetőség mindent fűtött helyre terelni vagy vinni, egész egyszerűen azért, mert nincsenek felkészülve a déli államban ilyen mértékű hidegekre.

kép: Dale Murden

Az említettágazatokatösszességében már most mintegy 600 millió dolláros veszteség sújtja, de a szakemberek azt mondják, hogy a hosszabb távú hatások közül még nem mutatta meg magát minden, vagyis ez az érték még bőven emelkedni fog.

kép: Texas A&M AgriLife2

lead kép: Texas A&M AgriLife