Május 25. Szombat, Orbán

Ausztráliában özönvíz-szerű esőzés okoz gondot két államban is

null

Ausztráliában, Új-Dél-Wales ésViktoriaállamokban özönvíz-szerű esőzéssel kellettszembenéznie a helyieknek. Mindkét államban elérték a napi csapadékmennyiséggel a havi átlagot, sőt, meg is haladták azt, Új-Dél-Wales számára pedig a napi 56-mm-es mennyiséggel történelmi rekord is született.

A nagy mennyiségűcsapadéktermészetesen nem tűnik el nyom nélkül. Ekkora mennyiséget a föld nem képes magába inni, így villámáradások alakulnak ki, melyek az ingatlanokat és az autókat is megrongálják.

A helyi hatóságok 600 mentést hajtottak végre, ezek többsége az autójukban rekedtembereketérintette, akik a hömpölygő áradatban nem voltak képesek kikecmeregni a járművekből.

A szakemberek elmondták, hogy mindenhol a világon igyekeznek megfelelő rendszerek kiépítésével védekezni az áradások ellen, de a villámáradások más természetűek. Egyszerűen nem lehet pontosan meghatározni, hogy hol is fognak feltűnni, így nem lehet hatékonyan védekezni ellenük. A megoldás egy átfogó, a településeket érintő árvízvédelmi rendszer kiépítése lenne, ez azonban olyan összegeket emésztene fel, ami most még biztosan nem térülne meg.

képek, video és lead kép: VICSES News