Július 27. Szombat, Liliána, Olga

24 ember meghalt egy illegális textilüzemben, amikor elöntötte az áradás 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Marokkó igencsak szorult helyzetben volt, mivel erős aszállyal kellett szembenéznie. Ez pedig leapasztotta a víztározókat, komoly vízügyi válsággal fenyegetve az országot. Nagy szerencséjükre azonban napok óta heves esőzések jellemzőek Marokkó területén, vagyis a tározók problémája most egy darabig nem kerül elő.

Ami jó a vízkészleteknek, nem feltétlenül jó a városoknak. Bár tény, hogy szinte bármit megér, hogy tudjanak inni az emberek, a heves esőzések a városokban villámáradásokat okoznak, melyek komoly anyagi megterhelést is jelentenek.

Tanger kikötővárosa is ilyen helyzetben van, ráadásul ráleltek egy illegálisan működő textilüzemre is. A körülmények azonban tragikusak.

Az üzem ugyanis a föld alatt helyezkedett el, ami kifejezetten szerencsétlen lehetőség egy villámáradás idején. A hatóságoknak 10 embert sikerült megmenteni, 24holttestetemeltek ki az üzem romjaiból. A kutatást pedig folytatják, mivel még most sem tudják megmondani, pontosan hány ember is tartózkodott az üzem területén, amikor betört a víz.

képek: طقس المغرب Weather Morocco

lead kép: AFP