2022. augusztus 15. hétfő
Mária

Izmirben 6 óra alatt több, mint egy hónapnyi eső esett

2021. február 5., 08:00
Izmirben 6 óra alatt több, mint egy hónapnyi eső esett

Izmirre rájár a rúd, hiszen nem ez az első probléma, amivel idén szembesül a nagyváros. Most egy kifejezetten heves esőzés és a sűrű villámlás okozott gondokat a város közlekedésében, és vett rá embereket, hogy akaratuk ellenére elhagyják otthonaikat. 

Hogy mit is jelent a heves esőzés? Ebben az esetben azt, hogy mindössze 6 óra alatt a februári átlag csapadékmennyiséget meghaladó mértékű, 113 mm zúdult le. Egy teljes nap alatt összességében a csapadékmennyiség elérte a 126 mm-t. 

 

A hirtelen és nagy mennyiségű eső minden főbb útvonalat elárasztott Izmirben, bejutott a házak alagsorába, ahonnan sok lakót ki is kellett telepíteni. A víz hordaléka most is az utcákon áll, ennek eltakarítása napokig is eltarthat. 

Több autóst is ki kellett menteni a járművéből, közülük a legrosszabb helyzetben az egyik aluljáróban rekedt emberek voltak, mivel a területet teljesen elárasztotta a víz. A károk súlyosak, de ennél is rosszabb, hogy jelenleg egy halálesettel biztosan számolni kell, illetve egy személy eltűnt. 

képek és lead kép: Severe Weather Europe - bianet English

Ezek is érdekelhetnek