Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Síparadicsomot sodort el egy lavina Oroszországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A nagy havazások sokakat csábítanak a téli sportok felé, vagyis, ha esik a hó, akkor irány a sípálya. Oroszországban,Norliszkban, a világ legészakibb sípályáján sajnos ez most nagyon nem volt jó ötlet.

kép: Kirill Bakanov

A magánkézben lévő turistakomplexum faházakkal is várja a sportolni vágyókat. A mostani tél heves havazásai azonban akkora mennyiségű havathalmoztakfel, ami végül lavina formájában elsodorta a komplexum 6kunyhójátis.

kép: Kirill Bakanov

A mentési munkálatokban 200 ember és 29 jármű vett részt, aminek köszönhetően minden eltűnt személyt sikerült felhozni ahárom métereshótömeg alól, mely nagyjából 600 négyzetméternyi területet fedett le.

kép: Kirill Bakanov

Egy 45 éves férfi, 38 éves felesége és 18 hónapos gyermekük nem élte túl a lavinát, 14 éves nagyobb fiúk azonban igen, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A helyimeteorológiaiintézet újabb havazásokra figyelmeztet, és kiemeli, hogy újabb lavinák alakulhatnak ki a környéken.

kép: AFP

Értesülések szerint azoroszhatóságok eljárást kezdeményeztek a komplexummal szemben, mivel úgy gondolják, a biztonsági előírásoknak nem teljesen feleltek meg az ottani körülmények.

kép: AFP

lead kép: AFP