Június 13. Csütörtök, Anett

Nem csak a hó, az eső is pusztít Spanyolországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Spanyolországban nem csak a hó okoz komoly gondokat. A szélsőséges időjárásttöbbekközt Filoménának köszönhetik a spanyolok, a csapadékért mindenképpen ez a viharrendszer felel.

kép: BOMBEROS DE MIJAS

Ami az ország középső részén és a fővárosban a hó, az Andalúzia déli,partközeli régióiban az eső. A fővárosban előkerül a kutyaszán, máshol azonban a csónak, vagy inkább a katasztrófaelhárítás.

kép: Mijas Comunicación

A jelentős mennyiségű csapadék ugyanis a régió több településén is villámáradásokat okozott, összességében 600 segélyhívásra kellett reagálnia a helyi egységeknek. A sérültek között volt olyan, akit elsodort autóból kellett kihúzni, de olyan is akadt, akire egy ház fala omlott rá.

kép: Mijas Comunicación

Két ember életét vesztette, mikor autójukat magával ragadta az áradat, rajtuk már nem sikerült segíteni. Az anyagi károk isjelentősek, eddig mintegy 50 házat rongált meg erősebben a víz, de ez a szám még emelkedhet.

kép: Mijas Comunicación

Spanyolország igaz öröméreFilomenaegyre csak veszít erejéből, így mostanra a szakemberek isbizakodóakami a csapadékmennyiség normalizálódását illeti, legyen szó esőről vagy hóról.

kép: Mijas Comunicación

lead kép: Mijas Police