Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Három viharrendszer támadja Alaszkát futószalagon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ha arra számított, hogy 2020 végével egy kissé normalizálódnak majd a dolgok, akkor ebben sajnos nem volt igaza. A klímakatasztrófa ugyanis nem csak a tavalyi évben volt jelen, és szélsőséges időjárási jelenségekből sajnos most sem lesz hiány.

kép: NOAA

Ezt jelenleg Alaszka partjainál érzik a leginkább, ahol több viharrendszer is kialakul. Olyan, akár egy futószalag, szinte pár naponta születnek az újabb és újabb viharrendszerek. Éppen most kettős rendszerrel néznek szembe a helyiek, melyek hurrikánerejű széllel és jelentős csapadékkal is rendelkeznek.

kép: windy.com

A partokon és a szárazföldeken ezjellemzőenhavazást jelent, méghozzá nem is keveset - bár ez Alaszka számára nem egy meglepő jelenség. Azonban a part közeli akár a 17 métert is maghaladó hullámok már nem megszokottak, azok a dagályt is erősen feltolják,áradásokkalfenyegetve a szárazföldet.

kép: windy.com

Ha pedig mindez még nem lenne elég, akkor a két tomboló iker nyomában már most látszik, hogy születőben van egy új rendszer, melyre szintén kénytelenek lesznek figyelni a szakemberek, mert erejét tekintve nem marad elelődeitől- ráadásul a körülmények okán valószínűleg több viharrendszer is kialakul majd a területen a következő időszakban.

kép: windy.com

lead kép: CIRA-RAMMB NOAA