Június 21. Péntek, Alajos

Soha nem látott intenzitású havazás Japánban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Japánban esik a hó. Ez önmagában nem lenne éppen meglepő, hiszen decemberben ez nem rendkívüli, a mennyisége, illetve a havazás intenzitása azonban igen.

kép: Tokyo Snow Club

A rendkívüliidőjárásta szibériai hideg légtömeg betörése és a meleg óceáni levegő keveredése okozza. A meteorológusok szerint az idei év leghidegebb levegőjét szállította most feléjük a szibériai táj.

kép: Tomoki Suzuki

A következménye? Japán területének jelentős részén elképesztőintenzitásbanszakad a hó, mely az egy métert meghaladó mélységet is eléri. Ez pedigszokatlanulsok, van olyan prefektúra, ahol a szokásos mennyiség négyszeresével kell megküzdeni.

kép: Tomoki Suzuki

A havazásnak még messze nincs vége, az egész országot érinti majd, és a már most is behavazottterületekreújabb, mintegy 1,5 méternyi friss fehér leplet is várnak a szakemberek. A havazás következtében sok helyen le kellett zárni az utakat, holott azokat folyamatosan takarítják.Személyi sérülésről,vagy halálesetről szerencsére nem érkeztek jelentések. A meteorológusok azonban figyelmeztetnek arra, hogy a rendkívüli hómennyiség lavinaveszéllyel is jár!

kép: Tomoki Suzuki

lead kép: JMA-Himawari-8, RAMMB-CIRA, TW