Június 21. Péntek, Alajos

Novemberben tornádó? Sajnos már ez is belefér...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Texas számára a tornádók jelenléte nem ismeretlen, az itteni emberek megtanultak együtt élni a jelenséggel. A november azonban ebből a szempontból már csendes, ilyenkor már nem alakulnak ki jelentősebb károkat okozó forgószelek.

Most azonban Észak-Texas számára a helyzet megváltozott, és 1987-óta először keletkezett jelentős, EF2-es tornádó novemberben, egészen pontosan 24-én a késő esti órákban.

A rombolás jelentős volt, a szélerősség 185 km/h körül alakult, mindez pedig egy intenzív vihar következtében jött létre, ahol 72 km/h-ás szél tombolt. A tornádó 137 méter széles volt, és 8,1 km-en keresztül tarolta le a vidéket.

Az alatt a 7 perc alatt, míg a földön volt 5 ember sérült meg, és 75 ember veszítette el a lakását. A tornádó 3 társasházat döntött romba, két kereskedelmi épületet, egy templomot és egy családi házat talált telibe.

A keletkezett kár jelentős, ráadásul a felső-vezetékek is sérültek, illetve a szakemberek gázszivárgásra is felfigyeltek. A mostani tornádó azonban még így is kegyes volt az 1987-es társához képest, hiszen az 160 sérültet és 10 halottat hagyott maga mögött.

képek és lead kép: dfw.cbslocal.com