Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Madagaszkár katasztrófa felé robog

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Komoly problémával szembesül Madagaszkár déli része, ahol három éve az aszály szinte folyamatosan jelen van az emberek életében. Míg máshol akár egy évnyi esőt is kapnak a nyakukba az emberek egy - két nap leforgása alatt, Madagaszkáron azzal kell szembesülni, hogy a súlyos aszályok ellehetetlenítik a mezőgazdasági termelést.

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

A vízhiány miatt sem a betakarítás nem valósítható meg, sem új növényeket vetni nem tudnak az emberek. A helyzet odáig fajult, hogy jelenleg mintegy 1,5 millió ember küszködik azéhínséggel, és igyekszik eladni bármit, amiből élelmet tud vásárolni magának, legyen szó konyhai eszközökről, vagy bármi másról.

kép: Timothy Jacobsen-AP

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

Természetesenaz országba segélyek is érkeznek, de ezek jelenleg képtelenek ellátni a megnövekedett létszámot, akik rászorulnának a segítségre. A segélyszervezetek első lépésben igyekeznek 37,5 millió dollárt elkülöníteni, hogy az éhezés tragikus következményeit el lehessen kerülni.

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

A gond azonban jelentős, hiszen a területen a kisgyerekek 50% alultáplált, sokan pedig ennek következtében mind fizikailag, mind szellemileg olyan fejlődési elmaradásokkal küszködnek, melyeket sajnos már nem lehet orvosolni.

kép: WFP-Tsiory Andriantsoarana

lead kép: afrik21.africa