Május 29. Szerda, Magdolna

Ausztráliában most nyár van, mégis esik a hó

null

Szokatlan jelenségnek lehetnek tanúi Ausztrália lakói, pontosabban Új-Dél Wales, Viktória és Tasmánia lakosai. A legkisebb kontinensen most nyár van, mégis esett a hó.

kép: Great Lake Hotel. Tasmania

Bár az ország több területén is küszködnek a bozóttüzekkel, melyek a nagy meleg és a szárazság következtében lángoltak fel, most egy hidegbetörés kavarta meg a dolgokat. Tény, hogy “csak” a hegyekben, illetve egészen pontosan 500 méter felett, de hóval kellett számolni a napokban.

A havazás a magasabb területeken nyáron is előfordulhat, vagyis a jelenség nem példa nélküli. Ugyanakkor ennyire alacsony régiókban a hó már kicsit sem jellemző december környékén. Eddig a legalacsonyabban létrejövő havazás 800 méter környékén volt a nyári hónapokban.

kép: stcatharinesstandard.ca

Bár a hideg kellemetlen, a helyi lakosok mégsem bánják annyira a havat, hiszen mégiscsak december van, és a legtöbb helyen a karácsony a téllel kapcsolódik össze. Egy kis hó pedig erősíti ezt az élményt egy olyan országban is, ahol a karácsonyfák a tengerparton is helyet kapnak, és azokat fürdőruhában állják körül.

kép: springfieldnewssun.com

lead kép: Great Lake Hotel. Tasmania