Május 21. Kedd, Konstantin

Vamco vízbe fojtotta a Fülöp-Szigetek egy részét

Világidőjárás
2020. november 17. 08:00
null

Eddigi történelmének leghatalmasabb áradásával kénytelen szembenézni a Fülöp-szigeteki Cagayan régió. A kiváltó a Vamacotájfun, mely 4-es kategóriáig erősödve kezdett tombolásba a területen.

kép: INQUIRER.net facebook

A tájfun összesen 1.7 millió embert érintett, ebből több, mint félmillió ember az otthonát is kénytelen volt elhagyni. Vamacougyanis hatalmas mennyiségű csapadékkal érkezett, mely a folyók duzzadását is magával hozta,Cagayan esetében pedig azt, hogy nemes egyszerűséggeltechnikailagelsüllyedt a terület.

kép: INQUIRER.net facebook

kép:m Len & Lon Vlogs facebook

A károk felmérése folyamatos, de az már most biztos, hogy 67 halálos áldozattal számolni kell. 13 embert még keresnek a hatóságok, de a víz nem sok reményt hagy számukra. A mezőgazdaságban az előzetes felmérések szerint a keletkezett kár közel 25 millió dollár, az épületekben, utakban és egyéb létesítményekben 9 millió dollárt elérő károk keletkeztek.

kép: ALIVE facebook

A helyi gát is megrongálódott, amit nem is nagyon lehet csodálni a döbbenetesen nagy vízmennyiségnek köszönhetően.Vamacopedig nem állt meg, Vietnám felé vette az irányt.

kép: INQUIRER.net facebook

lead kép: ALIVE facebook

klímaemberáradásVamcohalálélet