Május 21. Kedd, Konstantin

Molave pusztításával már 230 halálos áldozatnál tart Vietnám

Világidőjárás
2020. november 04. 08:00
null

Vietnám esetében lehet mondani, hogyMolavecsak a jéghegy csúcsa. A mostani, pusztító tájfun ugyanis a negyedik viharrendszer, mely csak ebben a hónapban elérte az országot.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

Molave sem volt kegyes az itteniekkel, jelentős mennyiségű csapadékot és szelet is hozott magával. Az áradások szinte a mindennapok részeivé váltak, egyes területeken a 2 méteres vízmagasság is előfordult.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

A heves esőzések földcsuszamlásokat is kiváltottak, melyekben sajnos igen sokan haltak meg. Ezek ellen a természeti jelenségek ellen ráadásul tenni sem nagyon lehet, menekülni is nagyon nehézelőlük.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

A vietnámi vezetés megerősítette, hogy jelenleg mintegy 230 halálos áldozata van már a viharrendszerek tombolásának, ám nagyon sok az eltűnt személy is. Számukra a túlélés esélye a napok múlásával egyre alacsonyabb lesz, így sajnos az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

kép: IFRC Asia Pacific twitter

Az anyagi károk felmérésére egyelőre sem idő, sem kapacitás nemigen volt, mindazonáltal azt már most is sejteni lehet, hogy az egyik legdrágább hónapot tudhatja maga mögött az ország a károk tekintetében.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

lead kép: IFRC Asia Pacific twitter

viharMolaveesőtájfunhalálVietnámélet