Május 21. Kedd, Konstantin

Goni nyomdokain jár Vamco

Világidőjárás
2020. november 14. 08:00
null

Igaz, a Csendes-óceáni viharszezon nem produkált annyi nevezett vihart, mint az Atlanti-óceán szezonja, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé veszélyes.

kép: JMA-Himawari-8, RAMMB-CIRA

Itt született aGonitájfun, mely sikeresenelhódítottaa valaha volt legerősebb tájfun nevet, és olyan rombolást vitt véghez, melyből még mindig nem sikerült talpra kecmeregnie a régiónak, igaz, nem olyan régen pusztított a viharrendszer.

kép: Philippine Star

Azonban most komoly probléma, hogyGonia mobilszolgáltatást és az internetet is megbolygatta, mivel azzal együtt, hogy az áramellátás is ingadozó a területen aviharkövetkeztében, így figyelmeztetni is nehezebb az embereketVamcoérkezésére.

kép: Philippine Star

Pedig kellene, mert a trópusi vihar igen intenzív fejlődésen megy keresztül, és várhatóan a tájfun kategóriát is eléri majd. Az igazi gondot a heves esőzések és az akár 5-6 méter magas hullámok jelentik, melyek nem csak a Fülöp-szigeteket érintik, hanem többek közt Vietnámot is. Ezeken a területeken is egymást tapossák a tájfunok és más viharrendszerek, aminek következtében szinte állandó gond lett az áradás és a hatalmas kiterjedésű földcsuszamlások.

kép: Reuters

lead kép: Reuters

viharesőtájfunVamacoszélrombolás