Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Eta partot ért

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Eta elérteNicaraguapartjait, és ahogyan az várható is volt, komoly szél és vízkárokat hozott magával. Meg nem áll, várhatóan Kuba és Florida felé halad tovább, és a tengerre érve újra erősödni fog.

kép: Eddie Andino twitter

Erre pedig már nagyon nem lenne szükség, hiszen a landoláskor 4-es kategóriájú hurrikánként érkezett, a szárazföld azonban sokat vesz el erejéből. Ezt azonban a kalkulációk alapján akár vissza is nyerheti, mikor újra a víz felett halad majd.

kép: Eddie Andino twitter

Eta 20 km/h-val, vagyis kifejezetten lassan haladt a nyílt víz felett, landolása után azonban csupán 6 km/h-ás sebességet produkált, miközben 220 km/h-ás tartós szelekkel rombolt, amit csak tudott.

kép: wfmz.com

A szél 4-5 méteres hullámokat korbácsolt, melyek a part menti területeket is elárasztották, de a hurrikán jelentős mennyiségben hozott magával esőt is, így az áradások is számos helyen jelentkeztek, néhol csak a házak teteje látszott ki a vízből.

kép: caymaniantimes.ky

Az áradások San Salvadorban, Haitin és Hondurasban is várhatóak, és Eta haladását tekintve az anyagi kár, amit okozni fog, még jóval magasabb is lehet, dacára a felkészültségnek.

kép: wfmz.com

lead kép: wfmz.com