Június 24. Hétfő, Iván

Eta a végjátékra is tartogatott néhány halálesetet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Eta 220 km/h-ás széllel a 4-es kategóriáig erősödve kezdett tombolásba Közép-Amerikában. A szárazföldek erősen lecsökkentették erejét, így a hurrikán az Egyesült Államok területére már csak trópusi vihar formájában érkezett meg. De köszönet ebben sem volt, legalábbis Florida és Észak-Karolina számára biztosan nem.

kép: Lauderhill Fire Rescue-Reuters

A vihar 85 km/h-ás szelekkel érte el a floridai partszakaszt, sok házat megrongált, és megcibálta a felső-vezetékeket is, melynek következtében 11 000 ügyfél maradt áramellátás nélkül. Az áradások egy ember életét is követelték, aki a vízben állva szenvedett áramütést a leomló vezetékektől.

kép: CHANDAN KHANNA-AFP via Getty Images

Észak-Karolina az áldozatok számát tekintve biztosan sokkal rosszabbul járt, itt ugyanis 6 holttestet azonosítottak a hatóságok. Az áradások következtében az államban több híd is megsérült, az egyik teljes egészében leomlott.

kép: uk.finance.yahoo.com

Eta tombolása lassan a végéhez ér, a szárazföld elveszi erejét. Mérlege így is rettenetes, hiszen az áldozatok száma megközelíti a 300-at, míg az okozott kár pénzben kifejezve már most is több 100 millió dollár, holott a károk felmérése most is folyamatban van.

kép: nbcnews.com

lead kép: mkweather.com