Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Nem csak Vietnám, Délkelet - Ázsia nagy része is víz alá került

null

Vietnám víz alatt van, de a régióban nem csak ez az egy ország jár ilyen rosszul. Kambodzsa, Laosz és Thaiföld sem járt jobban, mindenhol kiterjedt áradásokkal küszködnek az emberek.

kép: Ministry of Water Resources and Meteorology Cambodia

Délkelet - Ázsia számára az sem tett jót, hogy a helyzet tetőzéseképpen október 11-énLinfalandolt a szárazföldön, és tekintélyes mennyiségű esővel toldotta meg az egyébként is hatalmas mennyiségű csapadékot. Persze a vihar nem volt olyan kegyes, hogy csak esőt hozzon, széllel is kedveskedett a helyieknek.

kép: Heng Sinith / The Associated Press

A helyzet eredménye egyelőre ez: jelenleg mintegy 28 halálos áldozattal lehet számolni a területen, de ez a szám biztosan emelkedni fog még, mivel csak Vietnámban 11 embert most is keresnek.

Kambodzsa szerencsésebb volt szomszédjánál, Vietnámnál, ahol több, mint 100 000 házat rongált meg vagy döntött romba az áradás, de a termőterületek tekintetében sokkal rosszabbul járt, pontosabban minimum 10-szer rosszabbul.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

Kambodzsában nagyjából 40 000 hektáron semmisült meg a termény, ami elképesztő veszteséget jelent mind a mezőgazdaság, mind pedig az élelmezés számára. Jelenleg is több, mint 50 000 ember képtelen visszatérni az otthonába a régióban, és számukra az élelmiszerellátás is akadozik, mivel az utak járhatatlanok.

kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook

lead kép: Thông Tấn Xã Việt Nam (TTXVN) facebook