Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Két elszabadult futótűz ölt meg 3 embert Kaliforniában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kalifornia számára fel van adva a lecke. A kiszáradt növényzet és a magas hőmérséklet mellett már eddig is rekordnagyságú területet perzselt fel a futótűz, de a tetőzés még csak most várható, és nincsen biztonságban egyetlen terület sem.

kép: Samuel Corum twitter

Bár a helyszínen dolgozó több ezer tűzoltó igyekszik kontrollálni a lángokat, ha már az eloltásukra szinte semmi esély sincs, de ez sem mindig sikerül. Jelenleg két tűz, aGlassfireés aZoggfirejelent komoly kihívást, melyek aNapavidéket sem kímélik.

Mindkét fészek kontrollálatlan terjedésbe kezdett. AGlass a híres bortermelő vidéken tettpusztítólátogatás, olyan károkat okozva, melyek visszafordíthatatlanok. ACastelloDiAmorosapincészetnek a 13. Századi stílusú épületeitől kellett érzékeny búcsút vennie, de több híres pincészet is erősen megsínyli a terjedő lángokat.

AZoggennél is kegyetlenebb volt. Északabbra lobbant fel, de hevessége elől három embernek már nem sikerült elmenekülni. Az érintett területekről 100 000 embert kellett evakuálni, és sajnos ez még messze nem a vége.

kép: AJ+ twitter

A lángok mostanra közel 1,5 millió hektárt emésztettek fel, ezzel megdöntve valamennyi rekordot, és olyan károkat okozva a természetben, és persze nem utolsó sorban a gazdaságban is, melyeknek igencsak messze ható következményei lesznek.

kép: AJ+ twitter

lead kép: AJ+ twitter