Május 25. Szombat, Orbán

Gamma sajnos gyilkossá vált

null

Már beszámoltunk róla, hogy a Gamma nevű trópusi vihar a Yucatán- félsziget felé közelít méltóságteljes lassúsággal. Mostanra el is érte a szárazföldet, és megmutatta erejét.

kép: offthebus.net

Gamma haladása alapvetően sem volt kifejezetten gyors, de a kezdeti 15 km/h körüli sebesség a landoláskor már csak 4 km/h-ás volt. Ez pedig kifejezetten rossz hír, hiszen a hurrikán erejűszelek és a hatalmas mennyiségű csapadék igen sokáig keserítette meg az egyes területek életét.

kép: yucatanexpatlife.com

Kesergésre pedig volt okuk, hiszen Gamma 110 km/h-ás szelekkel és 150 mm körüli csapadékmennyiséggel érkezett. A szél és a nagy mennyiségű víz pedig szinte mindig tragédiához vezet. Ez most sem volt másképpen. Gamma eddig 6 ember életét követelte, köztük két gyerekét, akik egy földcsuszamlásban haltak meg.

kép: NOAA

A jelentős mennyiségű csapadék villámáradásokat is kiváltott, melyek jelentős anyagi károkat is eredményeztek, és a 6 halálos áldozatból kettő fulladását is okozták.

kép: EPA-Jaime Avalos

Gamma ugyan tovább gyengül, de lassú haladásának köszönhetően a területre további nagyobb mennyiségű csapadékot is várnak a szakemberek, mely csak jelentősen rontani fog a most kialakult helyzeten.

kép: Tabasco Civil Defence

lead kép: localmemphis.com