Július 14. Vasárnap, Örs, Stella

Delta kuriózumként landolt Louisianaban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Louisiananem éppen szerencsés évét éli, bár ez szinte az egész világról elmondható. A terület számára azonban igencsak veszélyes, hogyidénmár a második hurrikán landol, mely komoly károkat is okoz.

kép: AP

Deltáról van szó, mely október 9-én landoltLouisianaban, miután elhagyta a Yucatán-félszigetet, ahol 9 halálos áldozatot hagyott maga után. Ráadásul csupán 20 kilométerre ért partot onnan, ahol nemsokkal előtte Laura is beleharapott a szárazföldbe.

kép: AP

kép: AP

Delta a Yucatánt 175 km/h-ás szélviharral érte el, de aszárazföldöngyengült, így az USA-ba már “csak” 155 km/h-ás erővel érkezett, mely azonban még mindig kettes kategóriájú hurrikánnak felel meg.

kép: NOAA-GOES-16, RAMMB-CIRA

A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, és a part menti áradásokról is gondoskodott. Jötte előtt éppen ezért a parti régióban több településen is kötelező evakuálást rendeltek el a hatóságok.

kép: weather.com

Delta ráadásul kuriózum is, mivel azzal, hogy hurrikánná fejlődött, a 2020-as év 10. hurrikánja lett, ezzel pedig az év beírta magát a történelemkönyvekbe (így is), mivel ezelőtt soha nem alakult ki 10 hurrikán egyetlen szezon alatt.

kép: AP

lead kép: NOAA-GOES-16, RAMMB-CIRA