Július 17. Szerda, Elek, Endre

830 000 embert érint a szudáni áradás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szudán a történelem folyamán nem igazán a kiegyensúlyozottgazdaságáról vagya gazdagságáról volt híres. Legalábbis az utóbbi évtizedekben biztosan nem. Most pedig kénytelen megküzdeni történelme egyik legpusztítóbb áradásával, mely nem csak emberéleteket követelt.

kép: aljazeera.com

Eddig Szudán lakosságából 830 000-et érintett közvetlenül az áradás, melyet az országot sújtó heves esőzések váltottak ki. A károsultak azonban még mindig jobban jártak, mint az a 124 ember, akik az áradásokban, vagy az azok következtében kialakult más eseményekben vesztették életüket.

kép: aljazeera.com

Az emberéletek már önmagukban is igen nagy veszteséget jelentenek, de az áradás távolra nyúló gazdasági hatásokkal is jár. Azon túl, hogy igen sok ingatlanban esett kár a víz sajnos a termőföldeket is érintette, méghozzá igen széles körben.

kép: IOM South Sudan twitter

A betakarítás előtt álló termények jelentős része megsemmisült, mely az erős gazdasági kihívásokkal küzdő ország számára katasztrofális helyzetet teremthet. A területen jelenleg is önkéntesek százai segítik a hivatásos mentőegységeket, és a humanitárius szervezetek adománygyűjtési akciói is folyamatosan elérhetőek.

kép: aljazeera.com

lead kép: ɱuรtɑpɦɑ ɦɑʝʝi twitter