Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Minden narancsszínben úszik a tűz miatt Kaliforniában és a környező régiókban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem csillapodnak a rekordméretű tüzek az USA államaiban. A Kaliforniában, Oregonban, Washingtonban, Idahoban,Montanaban, Arizonában,Colorádóban, Utahban, Alaszkában,Wyomingban, Nevadában és Új-Mexikóban tomboló lángok halálos áldozatainak száma 15-re emelkedett, de sajnos sok embert tartanak nyilván eltűntként, akiknek nincsen sok esélyük a túlélésre.

kép: Bloomberg twitter

Rengeteg ember volt kénytelen hátra hagyniotthonát, hogyelmenekülhessena könyörtelenül terjedő lángok elől, és többségük már vissza sem térhet a házába, mivel már nincsen hova. A tűz nem csak az államok nappalait és éjjeleit festi narancssárgára, de a füstje már Európát is elérte.

kép: Jessica Christian twitter

kép: Beth LaBerge twitter

Jelenleg mintegy 1.6 millió hektár vált semmivé, és a tűz megállítására esély sincsen. A klímaváltozás hatására a környező növényzet mindenhol jelentősen kiszáradt, nedvességtartalma igen alacsony a tartós szárazságok miatt, így nagyon könnyen lángra kap. Ehhez jön még a heves szél, mely a tüzet olyan méretekben hordja szét, ami ellen a tűzoltóság több ezer terepen dolgozó embere sem képes felvenni a harcot.

kép: Beth LaBerge twitter

lead kép: Bloomberg twitter