Május 9. Csütörtök, Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Maysak tombolt Dél-Koreában

Világidőjárás
2020. szeptember 08. 08:00
null

Maysaktájfun felforgatta Dél-Koreát. A pusztítás, melyet véghez vitt meglepően nagy, ahhoz képest, hogy “csak” kettes kategóriájú viharrendszerként érkezett meg a félszigetre.

kép: AFP

A tájfun 170 km/h-ás tartós szelekkel érkezett a szárazföldre, és a fákat, villanyoszlopokat és tetőket nem kímélve tombolt. Mire végzett több, mint 2.5 millió otthont hagyott áramellátás nélkül.

kép: Reuters

Maysak halálos áldozatot is követelt. Egy nő veszítette életét, amikor a heves szél betörte az ablakot, és az üvegszilánkok halálosan megsebesítették. Több, mint 2200 ember menekült a vihar elől biztonságosabb helyre.

kép: EPA

Maysak két nap leforgása alatt több, mint 1000 mm csapadékot szabadított az emberekre Dél-Koreában, hatására pedig 950 belföldi járatot - vonatot és repülőt - töröltek, sőt, a vasúti közlekedést teljesen le is állították.

kép: AFP

Az anyagi károkjelentősek, ám ahelyreállításranem sok idő maradt, mivel a tengeren, Japán felől már közeledik és izmosodikHayshen, mely várhatóan 5-ös kategóriájú szupertájfunként érkezik meg a partvidékre.

kép: Reuters

lead kép: Reuters

klímaMaysaktájfunemberhalálélet